Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Χωρίς Παιδεία....

Τα σχολεία κοντεύουν να ανοίξουν και στην τάξη των εκπαιδευτικών, κυρίως διευθυντών και προϊσταμένων, επικρατεί οργασμός αλλά αλλά και αναβρασμός. Τα προβλήματα είναι πολλά. Υποχρηματοδότηση, γραφειοκρατία στη λήψη των φτωχών κονδυλίων από πλευρά Δήμου Κατερίνης, αλλά κυρίως πνεύμα αδιαφορίας ή και εχθρότητας προς τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας. Και όταν η αδιαφορία, η προκλητικότητα και η εχθρότητα προέρχεται από τον  αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου μας, κ. Ίτσιο, τότε τι να πούμε! Απλά αντιλαμβανόμαστε γιατί φτάσαμε ως εδώ σαν κοινωνία. Ο εν λόγω δήμαρχος, προσωποποίηση της αλαζονείας, σε συγκέντρωση στελεχών εκπαίδευσης απευθύνθηκε προσβλητικά και με "τσαμπουκά" προς το Διευθυντή πρωτοβάθμιας και τους παρευρισκόμενους διευθυντές σχολείων!
Και όμως όλοι παραπάνω φέτος δεν κάνανε διακοπές το καλοκαίρι, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία αξιοπρεπώς εν μέσω μιας γενικότερης απαξίωσης από το Δήμο μας και το Υπουργείο Παιδείας.
Μάλλον ο κ. Δήμαρχος να πρέπει να το σκέφτεται καλύτερα ποιους να τοποθετεί στο μέλλον αντιδήμαρχους σε ευαίσθητους τομείς όπως η Παιδεία και ο Πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου