Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Είναι η δεύτερη χρονιά που ένα ιστορικό διδακτήριο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, έπαψε να φιλοξενεί χαρούμενες φωνούλες μαθητών. Δυο χρόνια έχει να χτυπήσει το κουδούνι. Εδώ και ένα χρόνο περίπου χρησιμοποιείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Κατερίνης σαν χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Την ίδια στιγμή το κέντρο της πόλης μας αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα σχολικής στέγης. Το 14ο Δ. Σ. φιλοξενείται σε πλέον ακατάλληλο κτήριο, το οποίο μάλιστα χρυσοπληρώνεται για να νοικιαστεί. Την ίδια στιγμή οι γονείς της περιοχής αδυνατούν να στείλουν τα προνήπια στο νηπιαγωγείο γιατί δεν υπάρχει χώρος να ιδρυθούν νέα.
Απελπισμένοι προσπαθούν να βρουν κάποιο νηπιαγωγείο για να δεχθεί τα παιδιά τους ώστε να μη στερηθούν της προσχολικής αγωγής, αλλά και οι ίδιοι να αισθάνονται ασφαλείς διότι ως εργαζόμενοι δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά.
Αντί λοιπόν το ιστορικό διδακτήριο να εξακολουθήσει να προσφέρει στην εκπαίδευση της πόλης μας, άγνωστο με ποιο τρόπο και με ποιες διαδικασίες (νόμιμες;) περιήλθε σε χρήση του Δήμου Κατερίνης. Για τον Πολιτισμό υποτίθεται. Ο Πολιτισμός όμως είναι τέκνο της Παιδείας και δεν μπορούμε να τον απολαμβάνουμε αν δεν στηρίζεται πρώτιστα η Παιδεία. Εξάλλου υπάρχουν και άλλοι χώροι για να στεγαστεί και αυτό είναι γνωστό.
Μήπως ήρθε η ώρα να επανεξετάσει ο Δήμος τη χρήση του και να το επιστρέψει στην Α/θμια Εκπαίδευση όπου και ανήκει;

Υ.Γ. Στο κτήριο του παλιού 1ου Δ. Σ. Κατερίνης εκτός από νηπιαγωγεία, που είναι απαραίτητα, θα μπορούσε να στεγαστούν και οι υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να απαλειφθούν τα 50.000€ που πληρώνουμε ως φορολογούμενοι πολίτες για ενοίκια  ετησίως στη Μονή του Αγίου Διονυσίου. Είναι ακατανόητη στην εποχή μας η διαχείριση των δημόσιων κτηρίων να γίνεται αλόγιστα επ’ ωφελεία κάποιων και εις βάρος όλων μας. Άραγε με τον Καλλικράτη τα ενοίκια  στα μοναστήρια θα τα πληρώνει ο Δήμος μας έτσι αβασάνιστα από τους δημοτικούς φόρους; Θα έχει τέτοιο δικαίωμα; …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου