Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Το ντέρμπι της ντροπής

Πέρασαν μέρες από το ντέρμπι της ντροπής και ο κουρνιαχτός ακόμα να κατακαθίσει! Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, ανασκευάσεις δηλώσεων και ατέλειωτη υποκρισία… Θύμα το ποδόσφαιρο. Θύτης τα διάφορα συμφέροντα που λυμαίνονται χρόνια τώρα το χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Χιλιάδες αφελείς οπαδοί δεμένοι πίσω από τα άρματα των επαγγελματικών ομάδων παίρνουν θέση στις κερκίδες κάθε Κυριακή και βγάζουν το χειρότερο εαυτό τους. Ψυχοθεραπεία με τα όλα της θα μπορούσε να ισχυριστεί  κάποιος ανυποψίαστος. Αν στα αλήθεια συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχαμε και οικονομικό όφελος διότι θα καταργούσαμε τα ψυχοφάρμακα! Έλα όμως που δεν είναι έτσι. Επιτήδειοι πρόεδροι των ομάδων, εκφραστές συμφερόντων και πλυντήρια βρώμικου χρήματος πολλάκις ηγούνται αυτού του εν πολλοίς σπουδαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος. Το σκηνικό στημένο από το καλοκαίρι. Γνωρίζουμε τον πρωταγωνιστή, τους συμπρωταγωνιστές και βέβαια του κομπάρσους. Και βέβαια υπάρχει πάντα ο από μηχανής Θεός ο οποίος φροντίζει για τα δίκαια των πρωταγωνιστών.  Το έργο χιλιοπαιγμένο. Στο τέλος υπερισχύει το δίκιο του ισχυρότερου...
Αυτό το ποδόσφαιρο είναι καθρέπτης της ελληνικής κοινωνίας. Σαθρή, με το περί δικαίου αίσθημα και το αίσθημα της ντροπής σε καταστολή.
Κουραστήκαμε να ακούμε βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου “πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα τα οποία θα προβλέπονται από αυστηρότερους νόμους!”  Λες και δεν υπάρχουν νόμοι σε αυτή τη χώρα… Και όμως η λύση είναι πολύ απλή. Υποβιβάζεις κάποιο σοβαρά υπότροπο στη Β΄ εθνική και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εξασφαλίζεις την έξωθεν καλή μαρτυρία για πολλά χρόνια. Αρκεί βέβαια να μην εφαρμόζονται οι νόμοι μόνο στον Πιερικό, τον Ηρακλή και άλλες μαριδούλες… Τέτοια ξεφτίλα δυσκολευόμαστε κάπως να την καταπιούμε, αλλά και πάλι με τα τόσα που γίνονται τριγύρω μας ποιος στα αλήθεια νοιάζεται για δικαιοσύνη; Βάλαμε τους λύκους (κ. Μαρινάκης) να φυλάει τα πρόβατα (πρωτάθλημα). Είχε κανείς αμφιβολία πιο θα ήταν το αποτέλεσμα όταν το διακύβευμα είναι κάποια εκατομμύρια ευρών που αποφέρει η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Σε ότι αφορά βέβαια τα κροκοδείλια δάκρυα του ΠΑΟ, της ΑΕΚ, του Π.Α.Ο.Κ. είναι χωρίς αντίκρισμα γιατί και αυτoοί νέμονται σε μεγάλο βαθμό τα οφέλη από την ανυποληψία του Πρωταθλήματος.  Απλώς δεν μπορούν να τα καταφέρουν τόσο καλά όσο ο πρωτομάστορας Ολυμπιακός.
Είναι πάντως γεγονός ότι σε λίγους μήνες θα θυμόμαστε μόνο τον πρωταθλητή και καθόλου τις παρανομίες που χαρακτηρίζουν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος! Αυτός ο λαός ξεχνάει εύκολα, πείθεται εύκολα, φανατίζεται εύκολα και δυστυχώς αποτελεί εύκολη λεία….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου